Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Καλό χειμώνα στον καναπέ σας

Η χειμερινή τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε. Να πούμε καλό χειμώνα; Μην κοιτάτε ημερολόγια, δεν χρειάζεται να ανοίξετε τα παράθυρά σας να δείτε αν έξω βρέχει. Η εικονική πραγματικότητα που εισβάλει στον χώρο μας και σχεδόν μας απορροφάει μέσα της, εγκαινίασε επιτέλους την χειμερινή περίοδο. Μπορούμε, λοιπόν, να εγκαταλείψουμε τις παραλίες, να βάλουμε πετρέλαιο (όλοι μαζί για να διατηρείται και η τιμή), να αρχίσουμε να στρώνουμε τα χαλιά και φυσικά να περνάμε τα ‘κρύα’ βράδια μας μπροστά από την τηλεόραση...



Φέτος τον χειμώνα σίγουρα θα μάθουμε να μαγειρεύουμε, μάλλον θα παχύνουμε κιόλας αν οι μισές από τις συνταγές που θα δοκιμάσουμε πετύχουν. Μην ανησυχείτε, όμως, η λύση της εαρινής περιόδου και τα ινστιτούτα ομορφιάς μας περιμένουν υπομονετικά. Προς το παρών μπορείτε να δοκιμάσετε ότι καινούργιο μαγειρεύει κάθε μέρα ο επαγγελματίας σεφ, ο επίδοξος συνάδερφος του, η καθημερινή νοικοκυρά ή ακόμα και όποιος έτυχε απλά να έχει μεγάλο σπίτι και το ψώνιο να μαγειρέψει στην τηλεόραση.

Φυσικά κάθε Τρίτη βράδυ θα πρέπει να γελάσετε και παράλληλα να προβληματιστείτε με την ‘σάτιρα’ του Λάκη. Μια σάτιρα που σε κατευθύνει έντεχνα προς τις δικές του(;) πολιτικές απόψεις, κάνοντας την πατροπαράδοτη πολιτική προπαγάνδα να φαντάζει παρωχημένη μπροστά της. 

Ευγνώμονες είμαστε άλλωστε με του διευθυντές προγράμματος των καναλιών που μας δίνουν την δυνατότητα τις Τρίτες μετά τον Λάκη να μπορούμε να παρακολουθούμε και τους Ράδιο Αρβύλα χωρίς να χάσουμε δευτερόλεπτο. Μπορείτε να κοιμάστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι γελώντας με τα άσκοπα αστεία του νεανικού μεσήλικου πάνελ και τις στιγμές αυτοσαρκασμού της ελληνικής τηλεόρασης.  

Η μεγάλη επανεμφάνιση του Big Brother έρχεται απλά για να επιβεβαιώσει τις υποψίες που είχαμε εδώ και καιρό. Η ελληνική κοινωνία είχε σίγουρα καθοδική πορεία στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την πρώτη (και τελευταία) εμφάνιση του Τσάκα στο ελληνικό κοινό. Μάλιστα η πορεία της ήταν τόσο απότομα καθοδική που το πρώτο Big Brother της ελληνικής τηλεόρασης τείνει να θεωρείται κλασικό.

Τέλος θα πρέπει μάλλον να ιδρύσουμε και ένα ταμείο υποστήριξης των Ελλήνων ηθοποιών, σκηνοθετών και λοιπόν απασχολούμενων σε ελληνικής παραγωγής σειρές. Οι ‘καθημερινοί’ πρωταγωνιστές και τα κάθε είδους reality έχουν κυριαρχήσει σε τέτοιο βαθμό στην ελληνική τηλεόραση που οι καινούργιες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές τις σεζόν μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Η σύγκριση με την κατάσταση της προηγούμενης τριετίας (πάνω από 15 ελληνικές παραγωγές) μόνο θλίψη και προβληματισμό προκαλεί.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: